Rýžový krém Normy pro MŠ

RÝŽOVÝ KRÉM
   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-250 g Dítě-125 g
Doporučená příloha: dušené ovoce 100/50g
nebo kompot 50/30g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáZtráta Čistá
voda20001800
rýže500450
mléko500450
cukr8080
olej1010
sůl11
mletý koriandr0,50,5
rozinky100100
Čistá celkem2896
Tepelné ztráty celkem-396
Množství pokrmu pro deset dospělých osob2500
Množství jedné porce250

Popis přípravy

Rýži natural přebereme a namočíme nejlépe přes noc. Vodu po namáčení slíváme. Namočenou rýži uvaříme v čisté vodě se solí, olejem, cukrem a kořením do měkka. Před koncem vaření přidáme mléko a pokrm přivedeme k varu, ale již nevaříme. Hotovou kaši rozmixujeme na hustý krém. Rozinky spaříme horkou vodou a vmícháme do krému.
Krém podáváme v miskách ozdobený dušeným ovocem nebo kompotem.