Jáhlová pěna s ovocem Normy pro MŠ

JÁHLOVÁ PĚNA S OVOCEM
   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-250 g Dítě-130 g
Množství jedné porce 130 g (krém 120 g, posýpka 10 g)
Doporučená příloha: dušené ovoce 60 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
voda18001800
jáhly350350
kroupy100100
mléko250250
cukr10050
olej2020
sůl11
koriandrO.10.1
mletý kokos100100
Čistá celkem2671.1
Tepelné ztráty celkem-171.1
Množství pokrmu pro deset dospělých osob2500
Množství jedné porce250

Popis přípravy

Kroupy a jáhly přebereme, propláchneme a namočíme přes noc ve vodě. Druhý den uvaříme se solí, olejem, cukrem a kořením do měkka. Přidáme mléko, přivedeme k varu, ale již nevaříme. Vše rozmixujeme na hustý krém.
Krém podáváme v miskách posypaný posýpkou a ozdobený dušeným ovocem.
(Jsou-li jáhly starší, je třeba je před namáčením až třikrát spařit.)