Dušená zelenina s oreganem Normy pro MŠ

DUŠENÁ ZELENINA S OREGANEM


   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-100 g Dítě-50 g

HMOTNOST v gramech

Název poživatiny Hrubá Odpad Čistá
mrkev 500 100 400
petržel 200 40 160
celer 200 40 160
kapusta 150 30 120
jablko 100 25 75
hrášek mražený 200   200
cibule 100 15 85
olej 10   5
cukr krystal 10   2
oregano 0.5   0.5
pórek 50 10 40
       
Čistá celkem 1247.5  
Tepelné ztráty celkem -247.5    
Množství pokrmu pro deset dospělých osob 1000    
Množství jedné porce 100    


Příprava dušené zeleniny
Na oleji zpěníme cibuli. Pak přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou zeleninu, jablko, spařenou a nakrájenou kapustu, mražený hrášek, cukr, oregano a na mírném ohni dusíme bez vody a soli pod poklicí do poloměkka (asi 10 minut).
Hotovou zeleninu sypeme jemně krájeným pórkem.