Brambory pečené Normy pro MŠ

BRAMBORY PEČENÉ
   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-200 g Dítě-100 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
Brambory35007002800
mletý kmín3
česnek1O19
sůl2020
pórek501040
rostlinný tuk1010
olej2020
Čistá celkem2902
Tepelné ztráty celkem-902
Množství pokrmu pro deset dospělých osob2000
Množství jedné porce200

Popis přípravy

Brambory očistíme a nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm. V tenší vrstvě poklademe na plech vymaštěný rostlinným tukem, posolíme a posypeme mletým kmínem a při střední teplotě pečeme do měkka. Po upečení promícháme s olejem a rozetřeným česnekem.