Dušená zelenina s oregánem Normy pro MŠ

DUŠENÁ ZELENINA S OREGÁNEM
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-100 g Dítě-50 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
mrkev500100400
petržel20040160
celer20040160
kapusta15030120
jablko1002575
hrášek mražený200200
cibule1001585
olej105
cukr krystal102
oregano0.50.5
pórek501040
Čistá celkem1247.5
Tepelné ztráty celkem-247.5
Množství pokrmu pro deset dospělých osob1000
Množství jedné porce100

Příprava dušené zeleniny

Na oleji zpěníme cibuli. Pak přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou zeleninu, jablko, spařenou a nakrájenou kapustu, mražený hrášek, cukr, oregano a na mírném ohni dusíme bez vody a soli pod poklicí do poloměkka (asi 10 minut).
Hotovou zeleninu sypeme jemně krájeným pórkem.