Zeleninová polévka s brambory Normy pro MŠ

ZELENINOVÁ POLÉVKA S BRAMBORY   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-330 g Dítě-150 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
voda30003000
brambory45090360
mrkev501040
petržel501040
celer501040
kapusta501040
cibule507,542
olej2020
česnek109
sůl1010
majoránka11
nové koření (4 ks)0.20.2
zázvor11
kurkuma11
petrželová nať501040
Čistá celkem3614.2
Tepelné ztráty celkem-314.2
Množství pokrmu pro deset dospělých osob3300
Množství jedné porce330

Popis přípravy
Brambory očistíme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody spolu s novým
kořením, zázvorem, kurkumou. Na oleji osmahneme cibulku a krátce orestujeme nakrájenou kořenovou zeleninu.
Pak ji přidáme do polévky spolu s na- krájenou a spařenou kapustou. Krátce povaříme, aby zelenina změkla. Dochutíme česnekem, majoránkou a petrželovou natí.