INDICKÝ ČAJ
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-200 g Dítě-150 g
HMOTNOST v gramech
Název poživatiny | Hrubá | Odpad | Čistá |
voda | 2000 | 2000 | |
cukr | 15-30 | 20 | |
pravý čaj | 1 | 1 | |
nové koření | 0,4 | 0,4 | |
bobkový list | 0,1 | 0,1 | |
zázvor | 3 | 3 | |
anýz | 2 | 2 | |
fenykl | 2 | 2 | |
koriandr | 2 | 2 | |
skořice | 3 | 3 | |
jalovec | 1,5 | 1,5 | |
hřebíček | 0,3 | 0,3 | |
mléko | 250 | 250 | |
Čistá celkem | 2297 | ||
Tepelné ztráty celkem | -297 | ||
Množství pokrmu pro deset dospělých osob | 2000 | ||
Množství jedné porce | 200 |
Popis přípravy
Do vařící vody vsypeme cukr, mleté koření a vaříme 10 minut. Pak přidáme mléko a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme maximálně 5 minut luhovat. Přecedíme přes husté síto. Podáváme horké.