Flameri Normy Oáza

FLAMERI - 10 porcí

Jáhlové
Surovinyčistá [g]
jáhly200
ovesné vločky mleté150
voda1500
přírodní cukr140
kukuřičný škrob (maizena)20
kandované ovoce60
kokos80
rozinky100

Jáhly rozvaříme na kaši, přidáme mleté ovesné vločky a ještě chvíli povaříme. Potom přidáme cukr, strouhaný kokos, proprané rozinky a na kostečky nakrájené kandované ovoce. Nakonec přidáme maizenu rozmíchanou ve studené vodě a vše vaříme do zhoustnutí. Plníme do misek a necháme vychladit. Podáváme s kompotovaným ovocem, případně se šlehačkou a zdobené oříšky nebo grankem.

Kukuřičné
kukuřičná krupice250
voda1400
ořechy150
rozinky50
přírodní cukr150
kukuřičný škrob (maizena)8,75
voda300
skořice2,5
šlehačka200
kompot (broskvový)200
Granko10

Do horké vody vmícháme krupici a vaříme, až je měkká. Potom přidáme ořechy (slunečnice), proprané rozinky, cukr a skořici, promícháme a nakonec vlijeme maizenu rozmíchanou v troše vody a chvilenku provaříme. Plníme do ozdobných misek. Necháme vychladnout, vyklopíme a zdobíme ovocem, šlehačkou a sypeme grankem.

Ovesné
rýže Natural180
ovesné vločky celé70
ovesné vločky mleté90
voda1700
přírodní cukr180
kompot jablečný150
rozinky80
skořice2,5
kukuřičný škrob (maizena)25
voda100

Rýži uvaříme doměkka, přidáme celé ovesné vločky a vaříme je společně s rýží. Potom přidáme proprané rozinky, cukr, skořici, ovesné vločky mleté, ve studené vodě rozmíchanou maizenu a jablečný kompot. Vaříme do zhoustnutí. Plníme do misek a necháme vychladit. Podáváme s kompotovaným ovocem, případně se šlehačkou.

Rýžové
rýže Natural250
ovesné vločky mleté100
voda1850
přírodní cukr150
slunečnice200
skořice2
carob50
kukuřičný škrob (maizena)30
voda100
šlehačka200

Rýži rozvaříme na kaši, přidáme mleté ovesné vločky a povaříme. Potom přidáme cukr, slunečnici, skořici, carob a maizenu rozmíchanou ve studené vodě. Uvaříme na hustou kaši a plníme do misek. Necháme vychladit a podáváme se šlehačkou a sypané slunečnicí (opraženou).