Suroviny | čistá [g] |
sojové plátky | 200 |
zeleninový bujón | 20 |
cibule | 50 |
olej | 20 |
Tebi (sušené kvasnice) | 10 |
česnek | 2 |
žampióny | 200 |
hořčice | 40 |
polohrubá mouka | 5 |
sůl | 8 |
voda | 2300 |
koření na roštěnky | 2 |
zelený pepř | špetka |
kondenzované mléko | 30 |
Sojové plátky namočíme do slané vody (nejlépe přes noc). Takto připravené plátky uvaříme doměkka. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme žampióny nakrájené na plátky a podusíme. Přidáme Tebi, hořčici a chvíli orestujeme. Přidáme vodu, bujón, česnek a koření. Chvíli povaříme a zahustíme nasucho opraženou moukou. Dochutíme kondenzovaným mlékem a vše dobře provaříme. Podáváme s rýží nebo celozrnným knedlíkem.