Suroviny | čistá [g] |
sojová drť | 200 |
voda | 750 |
sůl | 10 |
vločky pšeničné | 100 |
vločky ovesné | 325 |
sojová omáčka | 20 |
majoránka | 8,75 |
česnek | 17,5 |
rosovické (mahá) koření | 3,75 |
tymián | 0,5 |
vejce (ks) | 2,5 |
staročeské koření | 1,25 |
olej na plech | 15 |
Sojovou drť, pšeničné a ovesné vločky a sůl smícháme a zalijeme vodou. Necháme nabobtnat. Přidáme majoránku, česnek, rosovické koření, staročeské koření a sojovou omáčku a pořádně propracujeme. Sekanou pečeme na vymazaném plechu asi 40 minut. Podáváme s bramborovým salátem nebo se zelím a celozrnným knedlíkem.