Suroviny | čistá [g] |
pekingské maso | 175 |
zeleninový bujón | 17,5 |
voda | 900 |
zeleninová směs mražená | 100 |
kukuřičný škrob (maizena) | 10 |
sůl | 10 |
olej | 25 |
kukuřičný škrob (maizena) | 20 |
zeleninový bujón | 6,25 |
vinný ocet | 1,5 |
voda | 175 |
chilli (pepř) | špetka |
sojová omáčka | 17,5 |
voda | 400 |
Pekingské maso uvaříme ve vodě, do níž jsme přidali zeleninový bujón. Zvlášť si v malém množství vody podusíme zeleninu. Pekingské maso smícháme se solí a maizenou a orestujeme na oleji, přidáme měkkou zeleninu a ještě chvíli dusíme, poté zalijeme vodou, ve které jsme rozmíchali maizenu, vinný ocet a zeleninový bujón. Necháme provařit a dochutíme chilli kořením a sojovou omáčkou.