Pekingské maso v zelenině Normy Oáza

PEKINGSKÉ MASO V ZELENINĚ - 10 porcí

Surovinyčistá [g]
pekingské maso175
zeleninový bujón17,5
voda900
zeleninová směs mražená100
kukuřičný škrob (maizena)10
sůl10
olej25
kukuřičný škrob (maizena)20
zeleninový bujón6,25
vinný ocet1,5
voda175
chilli (pepř)špetka
sojová omáčka17,5
voda400

Pekingské maso uvaříme ve vodě, do níž jsme přidali zeleninový bujón. Zvlášť si v malém množství vody podusíme zeleninu. Pekingské maso smícháme se solí a maizenou a orestujeme na oleji, přidáme měkkou zeleninu a ještě chvíli dusíme, poté zalijeme vodou, ve které jsme rozmíchali maizenu, vinný ocet a zeleninový bujón. Necháme provařit a dochutíme chilli kořením a sojovou omáčkou.