Suroviny | čistá [g] |
pekingské maso | 125 |
voda | 825 |
sůl | 5 |
celer | 100 |
zelí | 325 |
solamyl | 6,25 |
voda | 35 |
pepř bílý | 1 |
česnek | 3,75 |
sojová omáčka | 35 |
chilli, zázvor | špetka |
olej | 25 |
sůl | 5 |
Pekingské maso uvaříme v osolené vodě. Celer postrouháme, zelí nakrájíme na jemné nudličky a spaříme vřelou vodou. V troše vody rozmícháme solamyl a bílý pepř a vlijeme na vychladlé pekingské maso. Takto nachystanou směs dáme do rozehřátého oleje, orestujeme asi 3-4 min. a přidáme celer a zelí a krátce podusíme. Dochutíme česnekem, sojovou omáčkou a chilli kořením.