Čína z pekingského masa s celerem zelím Normy Oáza

ČÍNA Z PEKINGSKÉHO MASA S CELEREM A  ZELÍM - 10 porcí  

Surovinyčistá [g]
pekingské maso125
voda825
sůl5
celer100
zelí325
solamyl6,25
voda35
pepř bílý1
česnek3,75
sojová omáčka35
chilli, zázvoršpetka
olej25
sůl5

Pekingské maso uvaříme v osolené vodě. Celer postrouháme, zelí nakrájíme na jemné nudličky a spaříme vřelou vodou. V troše vody rozmícháme solamyl a bílý pepř a vlijeme na vychladlé pekingské maso. Takto nachystanou směs dáme do rozehřátého oleje, orestujeme asi 3-4 min. a přidáme celer a zelí a krátce podusíme. Dochutíme česnekem, sojovou omáčkou a chilli kořením.