Suroviny | čistá [g] |
klaso | 600 |
hlávkové zelí | 425 |
cibule | 175 |
paprika | 200 |
česnek | 10 |
sůl | 17,5 |
přírodní cukr | 3,75 |
pepř bílý | #HODNOTA! |
vinný ocet | 3,75 |
zeleninový bujón | 17,5 |
kukuřičný škrob (maizena) | 20 |
voda (dle potřeby) | 250 |
olej | 25 |
Na oleji orestujeme cibuli a česnek, přidáme zelí, papriku (vše na jemné nudličky), zeleninový bujón, sůl a za častého míchání dusíme ve vlastní šťávě. Klaso nakrájíme na nudličky, promícháme s maizenou a dáme k téměř měkké zelenině prohřát. Dochutíme cukrem, vinným octem a pepřem. Zeleninu nesmíme rozvařit, musí zůstat křehká.