Suroviny | čistá [g] |
klaso na řízky (balený polotovar) | 600 |
vejce | 1 ks |
párky Vegeťáky (balený polotovar) | 50 |
sterilované okurky | 50 |
hořčice | 15 |
cibule | 20 |
olej | 30 |
koření Adžika | 3 |
zeleninový bujón | 20 |
polohrubá mouka | 70 |
sojová omáčka | 15 |
voda | 1200 |
Klaso nakrájíme a opatrně rozklepeme na plátky (1 ks = 60 g). Poté si připravíme náplň - natvrdo uvařené vejce a párky nakrájené na kostičky, přidáme okurky, hořčici a promícháme. Touto směsí plníme plátky a opatrně je smotáme (drží i bez párátek). Na oleji zpěníme cibuli, přidáme bujón, sojovou omáčku, koření a zahustíme nasucho opraženou moukou. Důkladně provaříme, přidáme ptáčky aby se prohřály a podáváme s rýží (Natural).