Svíčková z klasa Normy Oáza

SVÍČKOVÁ Z KLASA - 10 porcí

Surovinyčistá [g]
klaso600
mrkev200
petržel100
celer100
cibule162,5
celozrnná mouka100
kondenzované mléko200
voda400
bobkový list8,75
nové koření8,75
hořčice10
sůl20
voda1000
citrónová šťáva (vinný ocet)3,75
cukr (na karamel)50
olej20

Mrkev, petržel, celer, cibuli, sůl, bobkový list a nové koření dusíme doměkka. Potom vše rozmixujeme (koření předem vybereme) a přidáme hořčici, rozředíme vodou a dáme vařit. Zahustíme nasucho opraženou moukou a provaříme. Dochutíme cukrem, citrónovou šťávou a kondenzovaným mlékem. Klaso nakrájíme na kolečka a opečeme na oleji. Hotové přidáme do omáčky. Podáváme s celozrnným knedlíkem.