Suroviny | čistá [g] |
klaso | 600 |
mrkev | 200 |
petržel | 100 |
celer | 100 |
cibule | 162,5 |
celozrnná mouka | 100 |
kondenzované mléko | 200 |
voda | 400 |
bobkový list | 8,75 |
nové koření | 8,75 |
hořčice | 10 |
sůl | 20 |
voda | 1000 |
citrónová šťáva (vinný ocet) | 3,75 |
cukr (na karamel) | 50 |
olej | 20 |
Mrkev, petržel, celer, cibuli, sůl, bobkový list a nové koření dusíme doměkka. Potom vše rozmixujeme (koření předem vybereme) a přidáme hořčici, rozředíme vodou a dáme vařit. Zahustíme nasucho opraženou moukou a provaříme. Dochutíme cukrem, citrónovou šťávou a kondenzovaným mlékem. Klaso nakrájíme na kolečka a opečeme na oleji. Hotové přidáme do omáčky. Podáváme s celozrnným knedlíkem.