Suroviny | čistá [g] |
zelí kysané | 375 |
zelí syrové | 900 |
sůl na vaření těstovin | 25 |
sůl do koření | 12,5 |
těstoviny | 600 |
olej | 20 |
cibule | 100 |
rosovické (mahá) koření | 10 |
kurkuma | 5 |
orientální koření | 15 |
Eidam | 275 |
voda na vaření těstovin | 3000 |
Kysané zelí zvlášť podusíme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme syrové zelí a dusíme doměkka. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Scedíme a smícháme s kysaným i sladkým zelím, do kterého jsme přidali rosovické koření, kurkumu a orientální koření. Těstoviny se zelím rozetřeme na vymazaný plech, zapečeme a nakonec posypeme strouhaným sýrem, který necháme již jen rozpustit.