Suroviny | čistá [g] |
celozrnné špagety | 800 |
cibule | 75 |
tofu | 300 |
kari | 7,5 |
mletá paprika | 3 |
solčanka se sojou | 1,25 |
olej | 15 |
celozrnná mouka | 30 |
kečup | 225 |
sůl | 7,5 |
saturejka | špetka |
Eidam | 50 |
voda | 850 |
Cibulku zpěníme na oleji, přidáme na nudličky pokrájené tofu, orestujeme, zasypeme kari kořením, mletou paprikou, promícháme. Zalijeme vodou a kečupem a provaříme. Zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě. Dochutíme solčankou, solí a saturejkou. Špagety si uvaříme ve větším množství osolené vody. Scedíme, dáme na talíř, polejeme omáčkou a posypeme strouhaným eidamem.