Projekty

Etapy harmonického rozvoje čsvv

Dokument vznikl jako programové prohlášení po založení ČSVV

 I. DOBRÝ ZAČÁTEK

1. Projekt protest proti znemožňování péče o zdraví dětí

  • Zahájení správního řízení MSH v Brně
  • Aktivity W-alternativy Brno a Mateřské školy v Brně na Božetěchova 15
  • Výstavba portálu www.alternativa.cz

2. Projekt k založení vegetariánské společnosti

  • Projekt : Jóga v denním životě – garant vzniku vegetariánské společnosti
  • Práce přípravného výboru vegetariánské společnosti
  • Valná hromada v dubnu 99 – založení ČSVV

II. PEVNÉ ZÁKLADY - ZÁRUKA KVALITY

1. Projektové Řízení

  • Volné doplňování výboru o vedoucí projektů
  • Projekty ČSVV
  • Úrovně projektů

2. Informační systém

  • Informační body
  • Informační sít
  • Zabezpečení informací

3. Poradenství

  • Právního
  • Daňového
  • Finančního a dalších dle druhu činnosti

4. Rytmus práce v ČSVV

  • Kancelář ČSVV pracuje denně
  • Setkání výboru a vedoucích projektů pravidelně jednou za měsíc + dle potřeby
  • Seminář pro vedoucí projektů pravidelně 4 x za rok + při setkání výboru
  • Setkání aktivistů pravidelně 4 x za rok + dle potřeby
  • Valná hromada všech členů jednou za rok

III. ZAŠTÍTĚNÍ - konečně normální na veřejnosti

  1. Změna doporučených dávek živin pro děti od 3 do 6 roků
  2. Změna nutričního uvědomění u odborné veřejnosti
  3. Nový pohled veřejnosti na vegetariánství

IV. SPOLUPRÁCE - v jednotě je síla

  1. Vymezení oblasti spolupráce
  2. Společné projekty s jinými subjekty
  3. Podpora projektů jiných subjektů

V. Minorita má PRÁVO na svůj ZPŮSOB ŽIVOTA

1. Zavedení alternativní nabídky vegetariánských jídel

  • Ve společném stravování uzavřeném: školství, nemocnicích, lázních, armádě
  • Ve společném stravování otevřeném: restauracích, hotelech, atd.

2. Založení vegetariánských mateřských školek

VI. KVALITA MUSÍ BÝT DOLOŽENA

  1. Výběr potravinářských výrobků bez aditiv
  2. Vytvoření kategorizace potravinářských výrobků do skupin dle jejich nutriční hodnoty
  3. Hodnocení a certifikování potravinářských výrobků a jídel pro vegetariány: restaurací, jídelen, kulinářských návodů

VII. INICIOVAT VZNIK

  1. Sdružení prodejen zdravé výživy
  2. Sdružení výrobců zdravé výživy

------------------------------------------------------------------------------------------------------

CSVV - Cíle ČSVV 

CSVV - Odborné zázemí České společnosti pro výživu a vegetariánství 

CSVV - Některá úspěšná jednání s odbornými a státními institucemi 

CSVV - Příklady spolupráce na různých projektech zaměřených na výchovu ke zdraví