Článek uveřejnila OSpN ČSVV velmi blízká odborná organizace PCRM v sekci Zprávy z PCRM- ovo oddělení výživy, konkrétně je článek ke stažení zde.
Pro nás je použitelný pouze "Souhrn" (strojový překlad je uveden níže). Místo údajů zjištěných v USA, bychom uvedli údaje známé ze školního stravování v ČR.
5100 Wisconsin buď vítaný., n.w., souprava 400 Washington, dc 20016
TELEFON: 202-244-5038 FAx: 202-686-2216
Postupování rakovinové prevence a přežití skrz vzdělání výživy a výzkumu.
Zpracovaní masa ve školách: Dávající děti v riziku Cancer
Zpráva z Cancer projektuje Léto 2008
Shrnutí
Přibližně 150,000 Američanů bude vyvine rakovinu tlustého střeva či rektální rakovinu v roce 2008, podle National Cancer Institute. Colorectal rakovina, čtvrtá nejběžnější rakovina, zabije téměř 50,000 lidi tento rok ve Spojených státech.
Poutavá zpracovaná masa - včetně párků v housce, pepperoni, slanina, a deli masa - je klíčová tarifní proměnná pro toto onemocnění, podle komplexního zprávy uvolněného pozdního minulého roku Americký Institute pro výzkum rakoviny (AICR) a World výzkum rakoviny Fund. Po hodnotících všechna existujících datech na výživě a rakovinovém riziku, AICR vědci uzavřeli tím, že zpracovaná masa zvýší riziko colorectal rakoviny průměrem z 21 procent pro každé 50 gramy zpracovaného masa zkonzumovaného denně. 50-mluvnice obsluhování je přibližně velikost typického párku v housce. Protože výzkum zpracovaných mas ukazuje rakovinové riziko začíná zvýšit s nějakou /každou /žádnou částí, AICR recommends vyhnout se takovým produktům.
Jak děti vrátí se do školy tohoto podzimu, kolik bude obsloužený zpracovanými produkty masa které zvýšit jejich riziko colorectal rakoviny později v životě? Pro určit převládání zpracovaných mas v školních stravováních, odborníci na výživu s Cancer Project analyzoval obědová a menu snídaně v 29 velkých školních oblastech v 23 státech a Districty of Columbia. Odborníci na výživu ocenili jednoměsíční mající cenu menu z každé oblasti. Menu byla vzatá z jarního semestru z 2008.