Lektor Odborné skupiny pro nutrici České společnosti pro výživu a vegetariánství (ČSVV) se zaměřením na problematiku bílkovin, od roku 1990 se podílí na vymezení pojmu Ochranná strava, dnes výživa podporující zdraví. Vede Odbornou skupinu pro výživové směry, kde je autorem srovnávací teorie: Stupně stravovací úrovně. Je členem mezirezortní (Mz ČR, MŠMT ČR) Pracovní skupiny pro rozvoj školního stravování.
Od roku 1984 přednáší o vegetariánství a vede kurzy zdravé výživy. Je spoluautor a lektor Rekvalifikačního kursu pro obor kuchař a prodavač se zaměřením na lakto-vegetariánskou stravu.
Nabízí poradenství při zřizování vegetariánských jídelen, zavádění vegetariánských jídel v konvenčních provozech a pořádání vegetariánských rautů. V současné době se zaměřuje na zavádění projektu Kvalitní strava jako cesta ke zdraví do závodních jídelen, wellness hotelů apod