Pohanková pomazánka se zelím Normy pro MŠ

POHANKOVÁ POMAZÁNKA SE ZELÍM
   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-60 g Dítě-30 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
voda420420
pohanka8080
cibule1001585
hlávkové zelí1002080
rajský protlak5050
česnek1019
olej2020
sůl66
Mahá koření1010
oregano11
pórek (cibule)501040
citrónová šťáva806020
Čistá celkem821
Tepelné ztráty celkem-221
Množství pokrmu pro deset dospělých osob600
Množství jedné porce60

Popis přípravy

Pohanku přebereme (můžeme předeme namočit), zalijeme vodou, osolíme a asi 20 minut vaříme na hustou kaši.
Zelí rozebereme na listy, očistíme, spaříme a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a Mahá koření. Orestujeme rajský protlak. Přidáme najemno nakrájené zelí a chvíli podusíme spolu s oreganem. Smícháme spolu s uvařenou pohankovou kaší a dochutíme citrónovou šťávou.
Mažeme na opečený chlebánek (chléb) a zdobíme jemně krájeným pórkem, jemně strouhanou zeleninou, kyselím zelím.