Suroviny | čistá [g] |
pohanka | 950 |
voda | 750 |
sůl | 18,75 |
sojová omáčka | 20 |
česnek | 5 |
lněné semínko | 15 |
rosovické (mahá) koření | 2,5 |
olej (na plech) | 10 |
mražená zelenina s kukuřicí (hráškem a mrkví) | 675 |
rajská omáčka | 0 |
celozrnná mouka | 100 |
voda | 1150 |
rajský protlak | 200 |
sůl | 6,25 |
kondenzované mléko | 50 |
přírodní cukr | 37,5 |
nové koření | 2,5 |
bobkový list | 0,75 |
Pohanku uvaříme ve slané vodě doměkka. Zeleninu podusíme a smícháme s rosovickým kořením, lněným semínkem, česnekem a sojovou omáčkou a přidáme k pohance. Vše dobře promícháme. Dáme na vymazaný plech péci. Poléváme rajskou omáčkou, kterou si připravíme z orestovaného rajského protlaku zalitého vodou. Provaříme a zahustíme celozrnnou moukou. Dochutíme solí, kondenzovaným mlékem, cukrem a vývarem z bobkového listu a nového koření.