Pohanka se zeleninou Normy Oáza

POHANKA SE ZELENINOU A S RAJSKOU OMÁČKOU - 10 porcí  

Surovinyčistá [g]
pohanka950
voda750
sůl18,75
sojová omáčka20
česnek5
lněné semínko15
rosovické (mahá) koření2,5
olej (na plech)10
mražená zelenina s kukuřicí (hráškem a mrkví)675
rajská omáčka0
celozrnná mouka100
voda1150
rajský protlak200
sůl6,25
kondenzované mléko50
přírodní cukr37,5
nové koření2,5
bobkový list0,75

Pohanku uvaříme ve slané vodě doměkka. Zeleninu podusíme a smícháme s rosovickým kořením, lněným semínkem, česnekem a sojovou omáčkou a přidáme k pohance. Vše dobře promícháme. Dáme na vymazaný plech péci. Poléváme rajskou omáčkou, kterou si připravíme z orestovaného rajského protlaku zalitého vodou. Provaříme a zahustíme celozrnnou moukou. Dochutíme solí, kondenzovaným mlékem, cukrem a vývarem z bobkového listu a nového koření.